Miksi kristitty auttoi minua?

että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi

”Kysymykseni koskee kristinuskoa ja kristittyjä. Useita vuosia sitten eräs kristitty henkilö pelasti elämäni. Konkreettisemmin sanottuna hän tuki minua taloudellisesti niin, että pystyin maksamaan sen mitä elämiseen tarvitaan. Minusta tuntuu tosi ihmeelliseltä, että joku tuki minua usean kuukauden ajan, vaikka olin hänelle ihan tuntematon ihminen. Minusta tuntuisi jotenkin nololta kysyä tätä, joten on kulunut useita vuosia ilman että olen saanut kysytyksi häneltä. Minä en oikein tunne kristinuskoa, mutta liittyyköhän se siihen? Olen tämän vuoksi kiinnostunut kristinuskosta, joten voisitteko suositella jotakin sen perusasioista kertovaa kirjaa? Kiitos vastauksista.”

Näin kysyi eräs japanilainen, jota oli koskettanut jonkun kristityn hyvä teko.

Kirjoitin hänelle kristillisen uskon perusasioita – miten Jumala, Luojamme on pelastanut meidät silkasta armosta ja rakkaudesta meitä kohtaan ja että Raamattu rohkaisee kristittyä suhtautumaan samoin toisiin ihmisiin, armahtaen ja rakastaen.

”Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.” (1. Joh. 4:11)

Kristillisen uskon perusasioiden kertomisen lisäksi annoin kysyjälle Raamatun lukuvinkkejä, linkin netti-Raamattuun ja Bible Toolbox -sivustollemme, josta löytyy perusasioiden opetusta ja Lutherin Katekismus.

Tämä kysymys herätti kyllä miettimään. Mitä sellaista hyvää voisin tehdä, joka jäisi tällä tavalla puhuttelemaan pitkäksi aikaa, ja joka herättäisi kiinnostuksen kristilliseen uskoon? Jeesus opettaa laittamaan sytytetyn lampun lampunjalkaan eikä peittämään sitä. ”Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” (Matt. 5:16)

Kysymys toi mieleeni myös Sleyn orpolapsityön, jossa tuetaan Kenian köyhistä köyhimpiä niin, että he saavat elämän perustarpeet ja myös kristillistä opetusta. He ovat meille aivan tuntemattomia, mutta Jumala on saanut monien sydämissä aikaan auttamisen halun.

Kristitty auttaa ja rakastaa siksi, että Jumala on auttanut ja rakastanut häntä. Kristitty auttaa, koska Jumala on antanut hänen sydämeensä Pyhän Hengen, joka kasvattaa meissä Hengen hedelmiä.

”Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.” (Fil. 2:13)

Kipeästi toteamme kukin omalla kohdallamme, että tämä kasvu jää meissä hirveän vajaaksi tämän elämän aikana. Mutta jotakin kasvua kristityissä mitä ilmeisimmin kuitenkin tapahtuu, koska aina silloin tällöin joku japanilainen kysyy: ”Miksi kristityt olivat minulle niin ystävällisiä?”
Ja silloin korvat ovat avoimena kuulemaan evankeliumin.

”Kysyisin kristityiltä onko katuminen välttämätöntä?”

– “Kysyisin kristityiltä onko katuminen välttämätöntä?
Johannes Kastaja julisti, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle ja että ihmisten pitää katua/kääntyä ja ottaa kaste. Mutta jos tämä on kristillisen uskon pelastustie, niin silloinhan Johannes Kastaja on kristinuskon perustaja? Vaikuttaa siltä, että Jeesus ei niin paljoa puhunut katumisesta/kääntymisestä, mutta onko niin, että se on kristillisessä pelastuksessa kastetta ja uskoa tärkeämpi? – Mitkä ovat pelastuksen ehdot?”

Näin kuului erään japanilaisen kysymys suomeksi käännettynä. Tällaisiin kysymyksiin on ilo vastata. Kysyjä on lukenut Raamatusta joitain kohtia, ja alkanut miettiä miten kaikki oikein menee. Ja tähtäyspisteenä pilkottaa se ihmisen polttavin ja tärkein kysymys: “Mitkä ovat pelastuksen ehdot?” – Miten minä kelpaisin Jumalalle. Katumallako?

Otin ensin esiin Raamatusta kohdat Matteus 11:10 ja Markus 1:2-3, jotka opettavat Johannes Kastajan roolista. Hän oli tien tasoittaja Herralle. Johannes Kastaja sanoo, että se, joka tulee hänen jälkeensä, on niin paljon korkeampi, että Johannes on arvoton avaamaan edes hänen kenkiensä nauhoja (Joh. 1:27).

Sitten kerroin, että kyllä Jeesus myös opetti kääntymisen välttämättömyydestä, esim. Matt. 4:17. Eli kyllä se on välttämätöntä. – Mutta mitä kääntyminen oikein on?

Siinä siirryin linkillä Hiroaki Yoshimuran saarnaan, jossa hän selittää asian tapansa mukaan kreikan alkukielestä lähtien: “metanoia”, kääntyä, tarkoittaa mielenmuutos, kulkusuunnan vaihtaminen – ja tässä yhteydessä: palata Jumalan luo, arvioida uudelleen suhteensa Jumalaan. Sitä, että ihminen, joka on elänyt elämäänsä Jumalalle selkänsä kääntäen suuntautuukin Jumalaa kohti. Ja siitä Hiroakin saarna jatkuu ihmisen syntisyyden kautta Kristuksen ristintyön, uskon ja kasteen merkitykseen.

Apostolien tekojen 19:1-6 viitaten selitin, että Johanneksen kaste ja kristillinen kaste ovat eri asiat. Lopuksi annoin linkin Bible Toolboxiin tekstiin, jossa selitetään vielä tiivistetysti miten ihminen pelastuu. Yksin armosta, uskon kautta, Jeesuksen tähden. Seuraavana päivänä kysyjä kiitti kattavasta vastauksesta.

Ja nyt on teidän vuoronne. Pyydän, että rukoilette, että Herran Henki avaisi tämän kyselijän mielen ymmärtämään kirjoitukset ja johdattaisi syntien anteeksiannon vastaanottamiseen ja hyvään seurakuntayhteyteen. “Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät.” (Ps. 127:1)

Vastailen näihin japanilaisten kysymyksiin ja teen muutakin Japaniin suuntautuvaa internet-lähetystyötä kotimaasta, Tampereelta käsin, ja täällä varsinainen kevään kukkaloisto on vielä edessäpäin. Mutta Tokiossa atsaleat kukkivat jo kauniisti pensasaidoissa.

Missä Jeesus on?

Vastailen japanilaisten kysymyksiin kristillisestä uskosta ja Raamatusta. Suurimmalle osalle kyselijöitä nämä aiheet ovat uusia ja outoja, mutta kysymykset ovat usein varsin hyviä. Yksi niistä kuului näin: ”Jeesus sanoo: ’Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.’ – Siis minne pitäisi tulla? Missä hän on?”
Japanissa yleensä ajatellaan, että jumalia on miljoonia, ja että ne kukin vastaavat eri asioihin liittyviin rukouksiin. Jos haluaa pyytää talousasioiden selviämistä, täytyy mennä taloudellisesta onnesta vastaavan jumalan temppeliin, ja jos on jalka kipeä, täytyy mennä jalka-asioita hoitavan jumalan temppeliin. Matka sellaiselle temppelille, jossa tiettyyn vaivaan toivotaan saatavan helpotusta, voi olla pitkäkin. Työn ja kuormien uuvuttamien täytyisi siis löytää sinne, missä Jeesus on. Minne pitäisi hankkia juna- tai metrolippu?

Mietitäänpä mitä Raamattu sanoo siitä.

1. Jeesus on Taivaassa

Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen Raamattu (Apt. 1) kertoo, että opetuslapset ”näkivät, kuinka hänet otettiin ylös, ja pilvi vei hänet heidän näkyvistään.” 1. Pietarinkirje (3:22) toteaa, että hän ”on mennyt taivaaseen ja istuu Jumalan oikealla puolella”.
Tarvitseeko työn ja kuormien uuvuttamien siis mennä Taivaaseen, jotta he pääsisivät Jeesuksen luo saamaan levon? Ja jos, niin miten sinne pääsee?
Johanneksen evankeliumissa (14:3) Jeesus sanoi menevänsä valmistamaan meille sijaa, mutta tulevansa sitten takaisin noutamaan meidät luoksensa, että saisimme olla siellä missä hän on. Meidät siis tullaan aikanaan noutamaan sinne. Jeesus opastaa ja vie meidät Taivaaseen. Muutoinhan me emme tiedä mihin lähtisimme, jotta löytäisimme hänen luokseen. – Vai tiedämmekö sittenkin?
Jeesus sanoi seuraajilleen: ”Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen”. Työn ja kuormien uuvuttamille, jotka haluaisivat mennä Jeesuksen luo saamaan levon, täytyy opettaa se tie, minkä kristityt jo tietävät. Siionin kanteleen laulu 306 tiivistää matkaohjeen näin: ”Jeesuksen kuolema, kasteeni kallis, niissä on syntinen taivaaseen valmis.”

2. Jeesus on seurakunnan kokoontumisissa

Jeesus sanoi: ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” (Matt. 18:20) Kun menet seurakunnan kokoontumiseen, siellä on mukana aina yksi hyvin korkea-arvoinen, silmille näkymätön läsnäolija.
Jeesuksen nimeen kokoontuvat kristityt lukevat Raamattua ja laulavat hengellisiä lauluja, joiden kautta Jumalan sana lohduttaa sydämiä julistamalla syntien anteeksiantoa Jeesuksen ristintyön tähden. Raskasta kuormaa kantavalta tunnolta putoaa näin taakat. Jos siis tahdot Jeesuksen luona levon, mene kristittyjen kokoontumisiin. Ja vaikka siellä joskus tuntuisi olevan vain hankalia tyyppejä, aina sama pieni porukka tai muutoin epämukavaa, niin jos siellä kuitenkin kuuluu Hyvän Paimenen ääni, Jeesus on paikalla ja tekee hyvän työnsä sinussa. Etenkin näin tapahtuu siinä hetkessä, kun seurakunta viettää yhdessä Pyhää Ehtoollista. Siunatussa leivässä ja viinissä otamme hänet vastaan.

3. Jeesus asuu kristityn kotona

Jeesus sanoi: ”Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan.” (Joh. 14:23)
Kristitty on saanut Jeesukselta niin paljon, että on syntynyt niin iso vastarakkaus, että pidämme hänen sanojaan tosina ja tahdomme elää niiden mukaan. Uskomme synniksi sen mitä Jeesus sanoo synniksi, ja jäämme siten joka päivä synnin tuomiksemiksi. Uskomme myös sen, että Jeesuksen ristillä meille ansaitsema armo pyyhkii kaiken tuomion pois, ja evankeliumi tekee meidät vapaiksi Jumalan lapsiksi. Jumala rakastaa meitä. Yksikään kristitty ei asu yksin.

4. Jeesus on kastetun yllä

Jeesus ei ole kaukana yhdestäkään kastetusta, sillä me olemme pukeneet hänet päällemme. ”Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne.” (Gal. 3:27) Kristityillä on upeat vaatteet, jotka on saatu Jumalalta. Jesaja iloitsi: ”Minä riemuitsen Herrasta, minä iloitsen Jumalastani! Hän pukee minun ylleni pelastuksen vaatteet, hän kietoo minut vanhurskauden viittaan”. Siihen hohtavan valkoiseen, puhtaaseen vaatteeseen puetut noudetaan kerran levon maahan. Jeesus on lähellä kastettua, niin kuin yllämme oleva vaate, joka suojaa, peittää ja lämmittää.

5. Jeesus asuu uskovan sydämessä

”Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte…” (Ef. 3:17)
Jeesus ei siis ole vain Taivaassa, seurakunnassa, kotonamme tai vaatteena ihollamme, vaan myös uskovien sisimmässä asumassa.

Näin monella tavalla Raamattu kertoo, että kaste, usko, ehtoollinen ja seurakuntayhteys kantavat meidät ihan lähelle Jeesusta ja hän antaa levon sielullemme.
– Vastasin japanilaiselle kysyjälle jotakin vähän lyhyemmin, ja olin kiitollinen hänelle kysymyksestä, johon Raamattu vastaa niin upeasti, turvallisesti ja lohduttavasti.

Japaninkielen oppitunti

Siskoni ihmetteli, kun oli nähnyt mainoksen kurssista ”Japanin kielen
laskusanat”. Miksi pitää olla erikseen semmoinen kurssi?

Suomessa ja muissa tuntemissani kielissä yksi on yksi, kaksi on kaksi ja
sillä sipuli – riippumatta siitä onko kyse yhdestä ihmisestä, eläimestä
vai esineestä. Mutta Japanin kielessä asia ei ole niin yksinkertainen.
Siinä lukumääristä puhuttaessa täytyy käyttää erityisiä laskusanoja.
Käytettävä laskusana riippuu siitä millainen kohde on kyseessä.

Laskusanat liitetään lukusanaan tähän tapaan:
”kolme kurkkua” on japaniksi ”kyuuri san-bon”, kirjaimellisesti ”kurkku
kolme-pitkulaista”, kun taas ”kolme paperia” olisi ”kami san-mai” =
”paperi kolme-litteää”.

Numero ”yksi” on perusmuodossaan ”ichi”. Mutta kun kerrotaan, että
jotakin on yksi kappale, sana muuttuu tällaisiin muotoihin:

ikko = yksi pieni, pyöreähkö esine, esim. omena
ippon = yksi pitkämäinen esine, esim. kurkku
ichimai = yksi litteä esine, esim. paperi
ichidai = yksi mekaaninen esine tai kulkuväline
ippiki = yksi pienehkö eläin, esim. kissa
ittoo = yksi suuri eläin, esim. hevonen
ichiwa = yksi siivekäs eläin, esim. lintu …tai jänis (!)
ippai = yksi lasillinen tai lusikallinen
hitori = yksi ihminen, henkilö
…ja lista ei lopu vielä tähän.

Kerrottakoon vielä, että kun ihmettelimme miksi linnut ja jänikset
lasketaan samalla laskusanalla, japanilainen ystävämme selitti, että
siksi kun jäniksen korvat ovat vähän niin kuin siivet.

Sitten kun laskusanat ja muut alkavat sujua, lähetystyöntekijä voi alkaa
kertoa monijumalaisen kansan keskellä, että on vain yksi ainoa Jumala:
”Jumala on yksi” (Jaak. 2:19) – ”Kami wa tada hitori de aru”.

”Yksi on Jumala, kaikkien Isä!
Hän hallitsee kaikkea,
vaikuttaa kaikessa
ja on kaikessa.” (Ef. 4:6)

Japanin kieli on myös siitä erikoinen, että siinä on aikamuodot myös
adjektiiveille. Otetaan esimerkiksi sana ”hyvä”.
yoi = hyvä
yokatta = oli hyvä
yokunai = ei ole hyvä
yokunakatta = ei ollut hyvä

Kun lähetystyöntekijä on oppinut adjektiiveja, hän voi alkaa kertoa
japanilaisille hyvästä Jumalasta.

”Hyvä on Herra,
turvapaikka hädän päivänä,
hän tuntee ne, jotka luottavat häneen.” (Nah. 1:7)

Tässä siis jotakin esimakua Japanin kielen kiemuroihin. Ja kiemuroista
puheen ollen – japaninkielen kirjoitusjärjestelmä muistuttaa jättimäistä
muistipeliä. Sitä japanilaiset itse opiskelevat koko
oppivelvollisuusaikansa. Tämän vuoksi lähetystyöntekijän työ alkaa
Japanissa kaksivuotisella kielikoululla. Se on välttämätöntä, jotta hän
pääsee kipuamaan kielimuurin ylitse.

”Niin paljon kuin maailmassa onkin kieliä,
kaikki ne ovat ymmärrettävissä.
Mutta ellen ymmärrä puheen merkitystä,
olen puhujalle muukalainen,
samoin hän minulle.” (1. Kor. 14:10-11)

Kiitosrukouksia:
• Kiitos siitä, että yhä tänäkin päivänä on niitä, jotka haluavat lähteä
vieraaseen maahan kipuamaan kielimuurin yli, jotta saisivat jakaa
sanomaa Jeesuksesta siellä, missä evankeliumia harvoin kuulee.
• Kiitos siitä, että kutsut, Herra, heille tukijat ja esirukoilijat, ja
me saamme kokea yhteisen työn ilot ja surut yhdessä!

Rukouspyyntöjä:
• Kutsu, Herra ensi vuonna järjestettävälle lähetyskurssille ne, jotka
tahdot lähettää viemään Sanaasi muille kansoille.
• Pyydämme voimia kaikille lähetystyöntekijöille, joita vieraalla
kielellä toimiminen kuormittaa. Suo heille rauhasi ja oikeat sanat, kun
he julistavat Pyhää evankeliumia. Suo, että Pyhä Henki antaa kuulijoiden
ymmärtää heidän sanomansa, ja avaa sydämet vastaanottamaan evankeliumin.

Mitä Jeesus sanoo kaltoin kohdelluille?

Teen Suomesta käsin lähetystyötä Japaniin internetin kautta. Yksi työmuodoista on vastailla kristinuskoon liittyviin kysymyksiin japaninkielisessä kysymys-vastaus-palvelussa. Kerran joku kirjoitti tällaisen kysymyksen:

”Kun luen Raamattua, näyttää siltä, että Jeesus sanoo siellä usein syntisille, toisia vastaan rikkoneille: ’Syntisi ovat anteeksi annetut’. Esimerkiksi silloin kun joku jäi kiinni aviorikoksesta, Jeesus sanoi: ’Se joka teistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven. Mene äläkä enää syntiä tee.’ Mutta miksi minä en löydä yhtään sellaista tapausta, jossa Jeesus olisi kääntynyt jonkun vääryyttä kärsineen ihmisen puoleen ja sanonut hänelle jotakin? Eikö Jeesus sanonut mitään rikoksen uhriksi joutuneelle ihmiselle?”

Kysymys kiehtoi minua. Se oli selvästi tosissaan kirjoitettu ja vaikutti siltä, että kysyjä oli lukenut Raamattua ajatuksella. Poimin hänelle Raamatusta lohduttavia lupauksen sanoja kärsiville ja kohtia, jotka osoittavat Jumalan rakkautta kaltoin kohdeltuja ihmisiä kohtaan, esim. ”Herra on sorrettujen turva, hän on suoja ahdingon aikana. Sinuun luottavat kaikki, jotka tuntevat sinut. Sinä, Herra, et hylkää ketään, joka etsii sinulta apua.” (Ps. 9:9-10) ”Hän parantaa ne, joilla on särjetty sydän, ja sitoo heidän haavansa.” (Ps. 147:3)

Myös Jeesuksen kertoma vertaus laupiaasta samarialaisesta osoittaa Jumalan sydämen asenteen pahoinpideltyjä ihmisiä kohtaan. Kertomuksen samarialainen näki, tuli luokse, armahti, sitoi haavat, huolehti että loukkaantunut sai hoitoa ja osoitti laupeutta. Jeesus tekee meille näin. Hän tahtoo meidän myös kohtaavan loukattuja samalla tavalla.

Kerroin, että Raamatun mukaan Jumala tulee kerran aikojen lopussa jakamaan oikeutta. Hän on ehdottoman oikeudenmukainen ja näkee kaiken. Siksi meidän ei tarvitse murehtia siitä saako paha palkkansa. Koston hautomisesta saa ja pitää siksikin päästää irti. Ja että Taivaan Kotiin päässeiltä Jumala pyyhkii kaikki kyyneleet pois, eikä siellä ole enää kärsimystä eikä kuolemaa.

Muutaman päivän päästä kysyjä kiitti hyvistä Raamatun kohdista. Hän kertoi olevansa sekä kuolemanrangaistuksen vastustaja että rikoksen uhrien puolustaja. Hän toimii tukihenkilönä eräälle rikoksen kohteeksi joutuneelle, ja hän kertoi lukeneensa vastaukseni tälle. Silloin tämä kärsivä ihminen oli kyynelten keskeltä sanonut: – ”Kiitos, sydämeni pelastui!”

Toivon ja rukoilen, että hän todella pelastuisi. Jospa tämä hetki, jossa Herra kosketti Sanansa kautta hänen sydäntään, johtaisi siihen, että hän alkaisi lukea Raamattua ja oppisi tuntemaan tien Jumalan luo ja seurakunnan yhteyteen.

Kiitämme:
– että Jeesus sanoo meille, toisia vastaan rikkoneille: ”Syntisi ovat anteeksi annetut.”
– että Jeesus hoitaa meitä kaikkia, joita toiset ovat vahingoittaneet, ja että kerran Hän parantaa haavamme täydellisesti

Rukoilemme:
– uskon syntymistä Jeesukseen niin Suomessa, Japanissa kuin muillakin lähetyskentillä
– viisautta vastata Jumalan mielen mukaisesti kysymyksiin
– japanilaisille kristityille ja meille kaikille rohkeutta tunnustaa uskoa Jeesukseen

Ikuinen onni

Vastailen japanilaisten kysymyksiin kristillisestä uskosta. Eräs japanilainen kysyi internetissä näin: ”Miten määritellään onni kristinuskossa? – Onko niin, että kyse ei ole siitä miten paljon pystyy keräämään itselleen, vaan siitä miten paljon antaa toisille?”

Niin, nälkäisten ruokkimisesta ja heikkojen tukemisesta Raamattu opettaa kyllä paljon. Paavali kirjoittaa: ”Kaikessa minä olen osoittanut teille, että näin työtä tehden tulee huolehtia heikoista ja muistaa nämä Herran Jeesuksen sanat, jotka hän itse sanoi: ’Autuaampi on antaa kuin ottaa’.” (Apt. 20:35)

Omaisuuden ahneesta kartuttamisesta ei seuraa Jeesuksen mukaan mitään hyvää. Hän opetti: ”Karttakaa tarkoin kaikenlaista ahneutta. Ei kukaan voi rakentaa elämäänsä omaisuuden varaan, vaikka sitä olisi kuinka paljon tahansa.” Ja hän esitti heille vertauksen: ”Oli rikas mies, joka sai maastaan hyvän sadon. Hän mietti itsekseen: ’Mitä tekisin? Minun satoni ei mahdu enää mihinkään.’ Hän päätti: ’Minäpä teen näin: puran aittani ja rakennan isommat niiden sijaan. Niihin minä kerään koko satoni ja kaiken muun, mitä omistan. Sitten sanon itselleni: Kelpaa sinun elää! Sinulla on kaikkea hyvää varastossa moneksi vuodeksi. Lepää nyt, syö, juo ja nauti elämästä!’ Mutta Jumala sanoi hänelle: ’Sinä hullu! Tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta takaisin. Ja kaikki, minkä olet itsellesi varannut – kenelle se joutuu?’ Näin käy sen, joka kerää rikkautta itselleen mutta jolla ei ole aarretta Jumalan luona.” (Luuk. 12:15-21)

Kun mietimme hiukan omaa elämäämme, joudumme myöntämään, että emme taida toimia kovin epäitsekkäästi. Kyllä me keräämme ja otamme mieluummin kuin autamme ja annamme. Mikäli se meistä riippuisi, ei meille karttuisi aarretta Jumalan luokse. Päinvastoin! Velkaa sinne kertyisi, roima määrä joka päivä. Me emme pysty löytämään onnea tällä tavalla.

Mutta meillä on toivo, sillä Psalmissa 16:11 kaikuu kiitos Jumalaa kohtaan:

”Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun lähelläsi on ehtymätön ilo, sinun oikealla puolellasi ikuinen onni.”

Jumala osoitti meille elämän tien, joka vie Hänen lähelleen, onneen ja iloon. Jeesus sanoi olevansa ainut tie Jumalan luo. Hän antoi aivan kaikkensa, elämänsäkin. Hän ansaitsi meistä ainoana aarteen Jumalan luona. Sen aarteen hän antaa meille, velkaisille. Miten mahtava velkajärjestely! Sillä aarteella pystyy maksamaan kaikki velat pois Jumalan edessä. Hänen ristinkuolemansa avasi meille tien Jumalan lähelle, josta löydämme ikuisen ja kulumattoman ilon ja onnen.

”…minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan.” (Ps. 73:28)

Siksi kerromme Jeesuksesta japanilaisille, koska olemme löytäneet Jeesuksen kautta onnen lähellä Jumalaa ja haluamme, että muutkin löytäisivät sen. Mitään monimutkaista tietä emme opeta pelastukseen ja ikuiseen onneen. Se on jokaisen ulottuvilla, syntisimmänkin: kaste ja usko, turvautuminen, avuksi huutaminen.

”…onni on sen, joka turvaa Herraan.” (Snl. 16:20). Sillä ”jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu”. (Room. 10:13). ”
“…ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: ”Jeesus Kristus on Herra.” (Fil. 2:11)

Rukous:
Jeesus Kristus, Jumalan Poika! Armahda minua, syntistä! Kiitos, että maksoit velkani ja annoit minullekin aarteen luonasi Taivaassa! Auta minua kertomaan Sinusta muillekin.

Bible Toolbox julistaa evankeliumia yötä päivää

Sley tekee lähetystyötä perinteisesti lähettämällä lähetystyöntekijöitä sinne, missä evankeliumi ei ole tuttu juttu. Lähetystyöntekijöitä on nytkin Japanissa, Keniassa, Myanmarissa, Saksassa, Venäjällä ja Virossa. Nykyiset viestintävälineet ja internet antavat mahdollisuuden tehdä lähetystyötä myös Suomesta käsin useaan maahan samanaikaisesti. Jeesus antoi meille tehtäväksi julistaa evankeliumi kaikkialle maailmaan. Se on viestin viemistä. Sulkakynä ja muste on vaihtunut näppäimistöön, mutta se ihmiselämän valtavin hyvä uutinen on sama.

Yksi viestin viejistä on Bible Toolbox. Se on Sleyn medialähetystyön tekemä sivusto, joka opettaa kristillisen uskon perusasiat yhdeksällä kielellä. Suomen lisäksi näitä kieliä ovat arabia, englanti, eesti, englanti, japani, ruotsi, swahili, venäjä ja burma. Näillä kielillä voi Bible Toolboxista lukea vaikkapa vastauksen tuohon yllä olevan kuvan kysymykseen Voinko vielä saada Jumalalta anteeksi?” .

Bible Toolboxia luetaan paljon eri puolilla maailmaa. Viimeisen kuukauden aikana siellä on käyty keskimäärin 470 kertaa päivässä. Joulukuussa kävijöitä oli yli 12 000. He tulivat sivustolle useasta kymmenestä maasta, suurin osa Japanista.

Miten ihmeessä he löytävät tiensä Bible Toolboxia lukemaan? – Suurin osa päätyy sinne naputeltuaan hakukoneeseen, esim. Google tai Yahoo, jonkin mieltään askarruttavan kysymyksen tai sanan, esim. ”Miksi Jeesus kuoli ristillä?” Tukemalla työtäni esirukouksin ja/tai lahjoittamalla olet mukana kertomassa vastausta tuohon elämän tärkeimpään kysymykseen. Itse asiassa Evankeliumiyhdistys perustettiin siksi ”ettei yhdeltäkään saisi peittyä, miksi Karitsa on kuollut ristillä”. Ja Jeesuksen seuraajina meidän elämämme yksi tarkoitus on toimia juuri tuon saman tavoitteen toteutumiseksi tänäkin päivänä.

Rukoilemme:

Kiitos, että
– Jeesuksen ristinkuolema toi meille armahduksen rikkomuksistamme ja uuden elämän
– Luojamme yhteydessä löydämme elämämme tarkoituksen
– että Hän siunaa ja johdattaa meitä heikkoja ja käyttää meitä kaikkia valtakuntansa evankeliumin julistamisessa

Pyydämme, että:
– Bible Toolbox-sivuston lukijat saisivat uskon lahjan ja löytäisivät seurakuntayhteyden
– varjelusta kristityille, jotka asuvat maissa, joissa kristittyjä vainotaan
– voisimme kääntää Bible Toolbox-sivustolle opetuksia yhä uusille kielille